Sinoć u 22 časa: Čuvar u bh. zatvoru brutalno pretukao zatvorenika

Zatvorenik Еldin Herak, prema saznanjima Kliksa, pretučen je dok je gledao TV zajedno sa još dvojicom zatvorenika u dnevnoj sobi

28.04.2024. 15:23
  • Podijeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Policiji MUP-a BPK Goražde prijavljeno je da je sinoć oko 22 sata jedan od čuvara u Kazneno-popravnom zavodu Ustikolina brutalno pretukao zatvorenika, koji služi kaznu u ovoj ustanovi, zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć.

Zatvorenik Еldin Herak, prema saznanjima Kliksa, pretučen je dok je gledao TV zajedno sa još dvojicom zatvorenika u dnevnoj sobi. Čuvar ih je navodno upozorio da stišaju muziku, a nakon što je Herak navodno promijenio kanal i utišao zvuk, zamolio ga je da ugasi televizor i počeo da ga udara.

"Čak i da je bilo šta pogriješio, a nije, postoje mjere. Međutim, stražar je psovao i udarao Еldina, on je sav u modricama, bio je vezan lisicama za krevet i molio je za pomoć, a taj stražar nije htio da pomogne, već ga je provocirao. Tek kad je došao komandir prebačen je u Urgentni centar gd‌je mu je ukazana pomoć", kaže izvor.

Zatvoreniku je urađen CT i RTG, ima modrice po cijelom tijelu, oči su mu zatvorene i natečene, a slomljena mu je zubna proteza, tvrdi izvor. U međuvremenu je vraćen u KPZ Ustikolina gd‌je izdržava kaznu.

"Nije mi dozvoljeno da slikam njegovo stanje, ali biće svi dokazi dostupni. Nažalost iako su dvojica svjedoka bili zajedno s njim, oni su zatvorenici i njima je čuvar prijetio da moraju napisati u izjavama šta im on kaže", tvrdi izvor Klix.ba.

Cijeli slučaj biće prijavljen nadležnim institucijama, ali i odgovornim licima u KPZ Sarajevo, od‌jeljenje Ustikolina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()