Senad Krasnić optužen za ubistvo mlađeg brata Emira: Zario mu nož u stomak

Tragedija se desila u junu ove godine

01.09.2023. 15:35
  • Podijeli:
cakija-noz-una.jpg

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Senada Krasnića (Krasniqa) zbog krivičnog djela ubistvo.

Saslušanje osam svjedoka

- Optuženi se tereti da je 9. juna 2023. godine oko 8 sati i 40 minuta, nakon svađe, nožem usmrtio svog mlađeg brata u porodičnoj kući u ulici Safeta Isovića na području općine Novi Grad. Smrtonosne povrede nanio mu je u predjelu stomaka- saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje osam svjedoka, četiri vještaka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza- navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Podlegao povredama

Senad Krasnić usmrtio je nakon kraće verbalne rasprave mlađeg, brata Emira Krasnića koji ga je predhodno kašikom za obuću udario nekoliko puta po glavi.

Optuženi je potom uzeo nož sa stola koji mu je bio u blizini, te brata ubo u stomak. Nastradi Emir je istog dana u 9.10 sati podlegao povredama opasnim po život. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()