Sarajevo: Uhapšen Iračanin koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Turčina

Tridesettrogodišnji Iračanin je uhapšen zbog sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju

14.12.2023. 14:41
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL-645b57060ca89.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U srijedu navečer oko 21:15 sati u ulici Generala Mehmeda Alagića u sarajevskom naselju Otoka policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS uhapsili su muškarca državljanina Iraka inicijala A.A.S.D. (rođen 1990. godine).

Tridesettrogodišnji Iračanin je uhapšen zbog sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

Kako saznajemo, on je upotrebom hladnog oružja nanio teške tjelesne povrede državljaninu Turske.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 33-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Prije toga, Iračanin je priveden u prostorije Službe za poslove sa strancima gdje mu je utvrđen identitet s obzirom da nije posjedovao dokumente. Nakon toga je prebačen u policijske prostorije.

Povrijeđeni državljanin Turske je imao dokumente i regulisan boravak u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()