Saobraćajcima četiri godine i sedam mjeseci zatvora

Petorica policajaca MUP-a Kantona Sarajevo osuđeno na kazne zatvora i petogodišnju zabranu rada

14.09.2022. 15:30
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Opštinski sud u Sarajevo osudio je petoricu saobraćajanih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo na ukupno četiri godine i sedam mjeseci zatvora zbog primanja dara i drugih oblika koristi, kao i zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Na po godinu dana zatvora osuđeni su policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Elvir Sipović, Damir Bihorac, Alen Kozić i Amel Bulbul, dok je Emrah Hasanspahić osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji su policajci sklopili s tužilaštvom. Osim kazne, policajcima je izrečena i petogodišnja zabrana obavljanja poziva, aktivnosti ili funkcije policijskog službenika.

"Osuđeni su da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali ili primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopšte sankcionisali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kaznenim bodovima", saopštilo je Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.

U odnosu na ostale optužene suđenje se nastavlja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()