Ristić negirao krivicu za nesreću u kojoj su poginuli članovi porodice Dević

Mladen Ristić optužen da je iz nehata skrivio nesreću u kojoj su poginuli sestra i brat Aleksandar i Danijela Dević, te njihova majka Aleksandra

17.07.2023. 14:11
  • Podijeli:
sudar izgorio automobil foto prnjavorinfo.jpg Foto: Foto: Prnjavorinfo

Mladen Ristić (24) iz Prnjavora negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Prnjavoru da je iz nehata skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli sestra i brat Aleksandar (12) i Danijela Dević (5), te njihova majka Aleksandra, dok je otac Zlatko zadio teške povrede.

Stravična nesreća dogodila se 26. avgusta prošle godine u Naseobini Lišnji u Prnjavoru kada je došlo do sudara Ristićevog "golfa" sa "renoom" kojim je upravljao Zlatko Dević.

Nakon sudara "reno" se zapalio i u njemu su izgorjeli dječak Aleksandar i njegova majka Aleksandra. Otac je uspio da izvuče djevojčicu Danijelu iz vozila, pri čemu je zadobio teške opekotine, ali nažalost djevojčica je usljed teških povreda podlegla u Beogradu 8. septembra.

U optužnici se navodi da je Ristić upravljao automobilom "golf" i kretao se iz smjera Prnjavora ka Klašnicama nedozvoljenom brzinom od 120 km/h na dijelu gdje je brzina ograničena na 80 km/h. Do sudara je došlo u blizini benzinske pumpe "Slavuljica", a u optužnici se navodi da je Ristić "olako držao da do štetne posljedice neće doći ili da će je moći spriječiti", te da "vozilo nije držao na odstojanju od drugih vozila da ne izazove opasnost po druge u saobraćaju".

"Kada se ispred njega na udaljenosti od 85 metara kretalo vozilo "reno", osumnjičeni je pri brzini kojom se kretao imao mogućnost da istog uoči i da forsiranim kočenjem izbjegne nalet na "reno". Međutim, optuženi je reagovao sa zakašnjenjem od 1,7 sekundi. Usljed takvog propusta došlo je do udara "golfa" u zadnji dio "renoa". Usljed toga je došlo do paljenja goriva koje se nalazilo u prtljažniku vozila oštećenoga Devića", navodi se u optužnici.

Dodaje se da se plamen proširio na rezervoar i druge dijelove vozila. U požaru je stradala suvozač Aleksandra i njen sin Aleksandar, čija su tijela ugljenisana, a naknadno je podlegla i djevojčica koja je prevezena na liječenje u Beograd. Vozač Zlatko Dević je zadobio opekotine oko 30 odsto površine tijela.

Inače, Ristiću je na teret stavljeno da je iz nehata počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()