Rasvjetljena četiri ubistva: MUP RS učestvovao u međunarodnoj akciji "Vertikala"

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske locirala je i otkrila lažni identitet Dušana Jovanovića Gibe

28.02.2024. 21:44
  • Podijeli:
uvidjaj-policija-una.jpg

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovalo je u međunarodnoj akciji kodnog imena "Vertikala" u kojoj je uhapšeno više osoba i rasvijetljena četiri ubistva u Grčkoj, potvrđeno je u MUP-u Srpske.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske locirala je i otkrila lažni identitet Dušana Jovanovića Gibe, te potom alarmirala Kanton Sarajevo gdje je on uhapšen u septembru i bio do prije mjesec dana u zatvoru u BiH.

MUP Srpske posredovao je sa Službom za strance i MUP-om Srbije da on bude sproveden do granice, te da ga preuzme Srbija 25. januara od kad je u Srbiji u pritvoru.

Takođe, MUP Srpske prošle godine je u septembru došao do ključnih informacija koje su pomogle u lociranju Milinka Brašnjovića.

Mediji u Srbiji javili su da je riječ o ubistvima Alana Kožara, Damira Hadžića, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini i na Krfu, kao i ranjavanju Stamatovićeve supruge Mileve. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()