Raspisana međunarodna potjernica za ubicom djevojčice Vanje iz Sjeverne Makedonije

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden

04.12.2023. 22:37
  • Podijeli:
vanja gorčevska makedonija facebook Oliver Spasovski-656e2aed25e4a.webp Foto: Facebook@Oliver Spasovski

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo djevojčice Vanje G. (14) i Pančea Žežovskog.

Ljupče Palevski Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea. Za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

U pitanju je čovjek koji ima političku stranku, ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

Palevski ima desničarsku stranku u Sjevernoj Makedoniji, bavio se građevinarstvom. Bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden.

Pritvor se traži i za trećeg privedenog Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne Desne stranke, a na svojim Facebook profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može vidjeti na njegovom Fejsbuk profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao, osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja, piše Skopje1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()