Pune ruke posla za policiju: Oružje, droga, racija i hapšenje

Iz MUP-a su naveli da su u proteklom periodu sprovodili pojačane aktivnosti u vidu racija i pregleda ugostiteljskih i drugih objekata, te pregleda lica i vozila.

08.01.2024. 16:42
  • Podijeli:
policija-sbk-anadolija.jpg

U Visokom i Brezi pronađeni su oružje i droga, protiv više lica pokrenut je krivični postupak, a za jednim se traga, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nakon pojačanih policijskih aktivnosti u ovom kantonu.

Iz MUP-a su naveli da su u proteklom periodu sprovodili pojačane aktivnosti u vidu racija i pregleda ugostiteljskih i drugih objekata, te pregleda lica i vozila.

Policije je prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u mjestu Kološići, koje koristi lice čiji su inicijali M.A. /42/ iz Visokog, pronašla drogu u prahu, dvije digitalne vage za precizna mjerenja i automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira bez municije. Lice M.A. je u bjekstvu i za njim se intenzivno traga.

U Visokom je u raciji u "Laki pabu" policija kod lica N.E. /18/ pronašla pištolj, za koji nije imalo odobrenje, te je oružje oduzeto. Ovo lice će biti procesuirano zbog njegovog nelegalnog posjedovanja.

Tokom racije u ovom objektu zatečeno je više maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol i od devet testiranih, kod četiri je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Protiv vlasnika i lica koje im je dalo alkohol biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

U Brezi je policija prilikom pretresa kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi lice M.V./29/, pronašlo više od 140 grama spida u prahu. Osumnjičeni je uhapšen.

Iz kantonalnog MUP-a su istakli da će ovakve aktivnosti biti preduzimane i u narednom periodu radi unapređenja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()