Pretresi u Tesliću i Derventi: Nađen puškomitraljez i veća količina oružja, na ispitivanju osam osoba

U toku je ispitivanje osoba inicijala D. Đ, D. O, D. M, M. T, Z. S, N. K, Z. R, svi sa područja Teslića, i M. A. s područja Dervente

23.04.2024. 22:38
  • Podijeli:
puskomitraljez_foto_PUDoboj-6627aa28085fb.webp Foto: PU Doboj

Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije MUP-a RS-a u okviru akcije "Kalibar" uhapsili su osobu inicijala D. Đ. sa područja općine Teslić, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U okviru ovih aktivnosti policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću i Osnovnog suda u Derventi izvršili pretrese na devet lokacija na području Teslića i Dervente, a kojima je obuhvaćeno ukupno osam osoba, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: jedan puškomitraljez PM-84 sa pripadajućim spremnikom, jedna automatska puška sa pripadajućim okvirom, dvije ručno prepravljene puške, jedan pištolj, tri lovačke puške, oko 500 komada municije različitog kalibra i drugi predmeti.

U toku je ispitivanje osoba inicijala D. Đ, D. O, D. M, M. T, Z. S, N. K, Z. R, svi sa područja Teslića, i M. A. s područja Dervente, protiv kojih će nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćila je PU Doboj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()