Preminula žena koja je greškom proglašena mrtva i vraćena u bolnicu iz kovčega

Nekoliko minuta kasnije, stigla je hitna pomoć koja je ženu podigla iz kovčega i vratila u bolnicu u kojoj je prethodno proglašena mrtvom

18.06.2023. 18:39
  • Podijeli:
Mrtvački sanduk_kovčeg_Foto Unsplash-63b547a4c68c0.webp Foto: Unsplash

Bela Montoja (76) iz Ekvadora, koja je greškom proglašena mrtvom, nakon čega je prebačena u bolnicu, preminula je poslije nedelju dana provedenih na intezivnoj njezi.

Ekvadorsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je žena umrla od moždanog udara, prenosi BBC.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je ona bila ''pod stalnim nadzorom'' dok je boravila u bolnici.

Montoja je prošle sedmice proglašena mrtvom, takođe nakon moždanog udara, međutim okupljeni na njenoj sahrani su shvatili da je ona još uvijek živa, nekoliko sati pošto je stavljena u kovčeg.

To su, poslije petočasovnog bdenja, otkrili njeni rođaci koji su se spremali da je presvuku uoči sahrane, prenio je britanski javni servis.

Montoja je nakon toga prebačena u bolnicu, na odjeljenje intezivne njege, dok su iz Ministarstva zdravlja saopštili da su osnovali komisiju za istragu ovog slučaja.
Na snimku koji je, pred početak sahrane, objavio jedan od prisutnih, vidi se kako Montoja leži u otvorenom kovčegu i pokušava da dođe do daha.

Nekoliko minuta kasnije, stigla je hitna pomoć koja je ženu podigla iz kovčega i vratila u bolnicu u kojoj je prethodno proglašena mrtvom.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()