Predložen pritvor za Amira Pašića Faću zbog straha da bi mogao uništiti dokaze

Prijetio sudiji na TikToku

22.11.2023. 13:50
  • Podijeli:
Amir_pasic_Faco_mreze Cropped-655cb61a1d5f6.webp Foto: Društvene mreže

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor za Admira Pašića Faću koji je jučer uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti".

Postupajuća tužiteljica je predložila pritvor za Pašića zbog straha da bi mogao uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom "Ugrožavanje sigurnosti".

Također, pritvor je predložen zbog straha da bi Pašić mogao ponoviti krivično djelo za koje se i tereti.

Prijedlog je proslijeđen Općinskom sudu Sarajevo, a sud će odluku donijeti u zakonskom roku, najkasnije u narednih 24 sata.

Podsjetit ćemo, Pašić je jučer uhapšen zbog prijetnji sudiji Općinskog suda Sarajevo koje je iznio na društvenoj mreži TikTok.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()