Predložen jednomjesečni proitvor državljaninu Albanije koji je automobilom udario pješaka u Sarajevu

Kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi

13.02.2024. 20:09
  • Podijeli:
pritvor, zatvor, ćelija - profimedia-6555e091232e5.webp Foto: Profimedia

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko, osumnjičenom za krivično djelo nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi. Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Istovremeno, zbog pravilnog i potpunog informiranja javnosti a vezano za događaj od 10.02.2024. godine i pogrešno prezentiranih činjenica u kojima je navedeno da je “o svemu” upoznat dežurni tužilac, informiramo javnost da na osnovu okolnosti svakog konkretnog slučaja tužilac vrši kvalifikaciju djela i postupa na osnovu dostavljenih informacija i utvrđenih činjenica od policijskih službenika koji su na terenu.

U konkretnom slučaju, radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon dodatnih provjera policijskih službenika MUP-a KS, dostavljanja potpune i sveobuhvatne informacije, kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()