Potvrđeno za UNU: Banjalučko tužilaštvo formiralo predmet nakon priče iz dokumentarog filma "Gdje je Sara"

OTJ Banjaluka formiralo predmet po službenoj dužnosti u vezi sa radnjama obavljenim nakon smrti novorođenčeta Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina i novorođenčeta Nataše Stijak, radi provjera iznesenih navoda

03.04.2024. 12:09
  • Podijeli:
sara cin-660c11df64dd0.webp Foto: Screenshot

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka formiralo je predmet u slučaju nestanka i navodne smrti bebe Sare, novorođenčeta Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina, za koju su im iz UKC-a tri dana nakon poroda 2018.godine rekli da je umrla, potvrđeno je za UNU iz ovog tužilaštva.

"U vezi sa obraćanjem i postavljenim pitanjem obavještavamo Vas, da je povodom informacija objavljenih dana 01.04.2024.godine, u dokumentarnom filmu -Gdje je Sara? na portalu Centra za istraživačko novinarstvo ovo Tužilaštvo formiralo predmet po službenoj dužnosti u vezi sa radnjama obavljenim nakon smrti novorođenčeta Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina i novorođenčeta Nataše Stijak, radi provjera iznesenih navoda, prikupljanja svih potrebnih informacija i obavještenja i utvrđivanja svih okolnosti", kazali su UNI iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prije dva dana na portalu CIN-a, objavljen je potresan dokumentarac o smrti kćerkice Banjalučana Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina, a u kome su govorili kroz šta su sve prošli od trenutka saznanja da je Aleksandra trudna, njenog porođaja, saznanja da je beba preminula, te dugogodišnje borbe da saznaju sve okolnosti koje su uslijedile nakon toga: sahrana djeteta, ekshumacija posmrtnih ostataka.

Aleksandra i Miloš su cijeli slučaj prijavili i policiji i tužilaštvu, ali je istraga po tom pitanju obustavljena.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()