Potvrđena optužnica! Bivša direktorica Doma zdravlja na sudu zbog zloupotrebe

Inače, Zulićeva je nekadašnja zastupnica u Skupštini USK

21.10.2023. 07:14
  • Podijeli:
pravosudje-kina-ilustracija-reuters.jpg

Opštnski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Nedime Zulić iz Cazina zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Njoj se stavlja na teret da je u periodu od septembra do novembra 2019. godine, kada je obnašala funkciju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja u Cazinu, pribavila nezakonitu imovinsku korist Z.R., zaposleniku pomenute ustanove.

Zulićevu terete da je tada Upravnom odboru te medicinske ustanove uputila prijedlog dopune pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u kojem je predložila da se iza riječi "završen fakultet zdravstvenih studija sedmog stepena", doda "ili završen prirodnomatematički fakultet".

 U optužnici se navodi kako je Zulićeva morala znati da to nije u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, kojim je propisano da zdravstveni radnici moraju imati obrazovanje zdravstvenog usmjerenja.

Nakon toga je, kako stoji u optužnici, optužena razriješila S.S., koja je bila na poziciji šefa laboratorijske dijagnostike u Domu zdravlja Cazin, čime ju  je degradirala i uskratila pravo na položajni dodatak na platu, a za navedeno radno mjesto donijela odluku o imenovanju Z.R. i na taj način ovoj osobu pribavila korist u vidu napredovanja u službi i ostvarivanju položajnog dodatka na platu, čime je počinila krivično djelo.

Inače, Zulićeva je nekadašnja zastupnica u Skupštini USK, pišu Nezavisne novine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()