Potvrđena nova Sky optužnica: Krijumčarili 600 kilograma skanka

Dragan Pejović i još 13 osoba se terete za organizovani kriminal

13.07.2023. 19:32
  • Podijeli:
sud-bih.jpg

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragana Pejovića zvanog Bosanac i još 13 optuženih u predmetu "Staza" kojima se na teret stavlja organizovani kriminal i krijumčarenje najmanje 600 kilograma skanka sa područja Crne Gore i Srbije u BiH, kao i njenu dalju distribuciju na ilegalnom tržištu.

Osim protiv Pejovića na optuženičkoj klupi naći će se još i Milijan Mijović, Anđelko Milošević, Aleksa Mališ, Mišo Miljanić, Miloš Kovačević, Dušan Mićanović, Nemanja Prnjat, Milan Mićanović, Goran Novčić, Vladan Kovačević, Bojan Ćalasan, Milan Rašević i Dražen Salamadija.

"U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Pejović od početka 2020. godine do 2022. godine organizovao grupu za organizovani kriminal kojoj su pristupili ostali optuženi, izvjesni S.K. i druga njima poznata lica s ciljem da organizator i pripadnici grupe međusobnim povezivanjem i dogovaranjem s drugim licima, organizuju, pripremaju i vrše krivična djela radi sticanja koristi", saopštio je Sud BiH.

U okviru ovog predmeta korišteni su podaci dobijeni iz Sky aplikacije te da su optuženi uglavnom djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama.

"Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala", saopštilo je ranije Tužilaštvo BiH.

Inače, Pejović je uhapšen u Srbiji i nedavno izručen pravosuđu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()