Poreska "češlja": Otkriveno 40 neprijavljenih radnika

Inspekcijskim nadzorima bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

08.12.2023. 12:46
  • Podijeli:
poreska_fbih_PUFBiH 1-63a31e62a40a1.webp Foto: Poreska uprava FBiH

Na području Federacije BiH poreski inspektori izvršili su 309 nadzora u kojima je otkriveno na 40 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 18 objekata, te u 105 slučajeva izdali prekršajne naloge s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 269.150 KM.

Tokom jučerašnje akcije otkrivena su 73 obveznika koja nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 11 obaveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 12 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, saošteno je iz Porske uprave FBiH.

Inspekcijskim nadzorima bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poresnih obveznika i sprečavanju sive ekonomije nastaviće se i u narednom periodu, navode iz Poreske uprave, te pozivaju poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()