Policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo osuđen zbog krađe

Godinu dana robije

20.02.2024. 10:27
  • Podijeli:
kantonalni_sud_sarajevo_kantonalni sud Sarajevo 1-63c5610b29e60.webp Foto: Kantonalni sud Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu je prvostepenom presudom osudio Davora Ilića, inače, policijskog službenika MUP-a KS, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog krivičnog djela krađa.

Ranije je u razdvojenom postupku osuđena Senaida Muslić za isto djelo, uvjetno na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine s tim da je vrijeme provjeravanja dvije godine.

Njih dvoje se terete da su tokom 2019. godine, nakon što su saznali da suprug od Senaide Muslić u potkrovlju njihove porodične kuće na području Ilijaša, drži metalnu kutiju s novcem od oko 80.000 KM, po prethodnom dogovoru, optužena Muslić uzela je kutiju s novcem koju je dala optuženom Davoru Iliću, odnosno, ubacila u njegov parkirani automobil. Novac je optuženi Ilić prvobitno sakrio te u konačnici potrošio, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()