Policijska akcija u Gračanici: Oduzeta veća količina droge i uhapšene četiri osobe

Akcija trajala nekoliko mjeseci

30.01.2024. 13:41
  • Podijeli:
droga mup tk 23-65b8ee20156a8.webp Foto: MUP TK

Policijski službenici na području Gračanice izveli su akciju u kojoj su izvršeni pretresi na 14 lokacija kao i 11 osoba, a na kraju su uhapšena četiri muškarca. Također, zaplijenjena je i veća količina droge, kao i predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon višemjesečne istrage usmjerene na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, policijski službenici su jučer izvršili pretrese na 14 lokacija na području Gračanice. Pretreseno je i 11 osoba.

"Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Tokom aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, uhapšeni su K.N., rođen 1994.godine, A.D., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1991.godine i A.B., rođen 1992.godine, svi nastanjeni na području Gračanice.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će, uz izvještaj, biti predati na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()