Policija preduzela mjere! Banjalučki preduzetnik na prevaru uzeo milione?

Izvještaj zbog sumnje da je počinjeno 20 krivičnih djela i pribavljena protivpravna imovinska korist od 8.258.370 KM podnesen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluci.

05.04.2024. 16:51
  • Podijeli:
marke_KM_konvertibilne_marke_foto_CBBiH-65ef1a3a8a0cf.webp Foto: CBBiH

Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas izvještaj protiv pravnog i lica Đ.D, odgovornog u pravnom licu, zbog sumnje da su prevarama u privrednom poslovanju i nanošenjem štete povjeriocima pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od osam miliona KM.

Izvještaj zbog sumnje da je počinjeno 20 krivičnih djela i pribavljena protivpravna imovinska korist od 8.258.370 KM podnesen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluci.

Iz Policijske uprave je saopšteno da su krivična djela počinjena u periodu od 2015. do kraja 2021. godine na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Lice Đ.D. sumnjiči se za prevaru u privrednom poslovanju, pet krivičnih djela povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i krivično djelo oštećenje povjerilaca.

Pravno lice se sumnjiči da je počinilo šest krivičnih djela prevara u privrednom poslovanju i oštećenje povjerilaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()