Policajce napao sjekirom i nožem

Ljubomir Kojić iz Ribnika uhapšen zbog više krivičnih djela, nakon saslušanja mu predložen pritvor

23.12.2022. 14:39
  • Podijeli:
policija_mupRS_foto_drazan_pozderovic.jpg Foto: Drazan Pozderovic

Ljubomir Kojić (27) iz Ribnika uhapšen je zbog sumnje da je sjekirom, nožem i šrafcigerom napao patrolu policije nakon što su intervenisali u selu Donji Vrbljani, gdje je Kojić prethodno zapalio četiri plasta sijena, vlasništvo S.V. i V.V.

Kojić je i prije nešto više od mjesec dana izazvao incident u Donjim Vrbljanima, pa je nakon saslušanja Okružno javnom tužilaštvo Banjaluka zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvar, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i pomet oružja.

"Osumnjičeni je 18. novembra u mjestu Donji Vrbljani u opštini Ribnik došao do porodične kuće N.K. i L.K. i fizičkom silom je oštetio vrata i prozore na kući, te oštećenima uputio ozbiljne prijetnje. U noći 21. na 22. decembar osumnjičeni je u istom mjestu zapalio četiri plasta sijena oštećenih S.V. i  V.V. Kada su policijski službenici izašli na lice mjesta napao ih je sjekirom, nožem i šarafcigerom, nakon čega je lišen slobode. U pomoćnom objektu koji koristi osumnjičeni pronađen je veći broj puščanih metaka, a koji su građanima zabranjeni za držanje", saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Dodaju da je pritvor predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()