Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima te je lišen slobode

05.04.2024. 11:55
  • Podijeli:
policija-slaven-branislav-babic-pixsell.jpg

Hasan Alić iz Banovića završio je u jednomjesečnom pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u Tuzli.

Naime, Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 28-godišnjeg Hasana Alića iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"Alić je osumnjičen da je 2. aprila 2024. godine u večernjim satima u tuzlanskom naselju Krojčica, nakon kraće prepirke sa dvojicom muškaraca, prilikom čega im je prijetio, svjestan da ove osobe može usmrtiti, automobilom prešao u lijevu saobraćajnu traku i prednjim dijelom vozila udario u leđa N.G i D.A iz Tuzle dok su stojali i pregledali svoj automobil. Kada su obojica pali na kolovoz ponovo je krenuo vozilom naprijed i udario N.G prednjim dijelom vozila i tako obojici nanio tjelesne povrede", navode iz Tužilaštva TK.

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima te je lišen slobode.

Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je obavilo kriminalističku obradu nad osumnjičenim i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Alića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()