Poginuo vojnik u okolini Travnika! Nažalost, nije mu bilo spasa

On je bio raspoređen u Bosni i Hercegovini u sklopu aktuelne tamošnje misije.

07.05.2024. 21:28
  • Podijeli:
vojska_foto_Anadolija.jpg Foto: Foto: AA

Austrijski mediji danas su izvijestili o tragičnoj pogibiji pripadnika austrijskih Oružanih snaga, a kako navode, riječ je o profesionalnom vojniku (56) iz Koruške.

On je bio raspoređen u Bosni i Hercegovini u sklopu aktuelne tamošnje misije.

Mediji prenose da je do pogibije došlo kada je vojnik iz Koruške otišao na jednu od penjačkih tura u okolini Travnika. Tada je došlo do nezgode, a s njim je bio još jedan vojnik, kojeg su uspjeli spasiti. Iako je bio angažovan i helikopter zbog nepristupačnosti terena, vojniku iz Koruške nije bilo spasa. 

Njegovu pogibiju za austrijske medije potvrdio je i Kristof Hofmasjter, iz vojne komande u Koruškoj.


On je dodao da će ovaj pripadnik Oružanih snaga Austrije biti transportovan u domovinu u narednih nekoliko dana, a tijelo će biti predato porodici, pišu Nezavisne.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()