Podignuta optužnica! Pucao u komšiju, pa pozvao policiju i rekao "Ubio sam govedo"

Uz optužnicu tužilaštvo je tražilo da se Glaviću produži mjera pritvora u kojem se nalazi od hapšenja 9. januara, što je sud i prihvatio.

05.04.2024. 14:45
  • Podijeli:
okruzno-tuzilastvo-banjaluka-foto-d.pozderovic.jpg

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Stefana Glavića (28) iz Banjaluke zbog pokušaja ubistva komšije Dejana Višekrune koga je ranio sa dva hica iz pištolja.

Optužnicom, koju je potvrdio Okružni sud u Banjaluci, Glaviću je na teret stavljen pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

Pokušaj ubistva dogodio 9. januara ove godine u zaseoku Eraci u Ljubačevu kod Banjaluke. Glavić i Višekruna su zajedno bili na proslavi krsne slave kod komšije i kada su krenuli kući došlo je do svađe koja je okončana pucnjavom.

-Ispred kuće E.B. osumnjičeni Glavić je nakon verbalne rasprave sa Višekrunom, iz automobila “folksvagen tiguan” izvadio pištolj „CZ 999 škorpion“, za koji nije imao oružni list i dozvolu za držanje. U namjeri da liši života oštećenog sa udaljenosti od oko četiri metra izvršio je opaljenje više projektila prema Višekruni - piše u optužnici.

Prvi metak je, kako se navodi, prošao iznad Višekrune. On je iz straha podigao ruke, da bi ga drugi projektil pogodio u lijevu nadlakticu, a treći u grudni koš. Optuženi mu je time nanio tešku povredu usljed koje je Višekruna pao na put uz jako krvarenje.

-U toku pucanja Glaviću je prišao Radenko Vujasin (zamjenik direktora Kazneno-poravnog zavoda Banjaluka) koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj i podigao je uvis, kako bi ga spriječio da dalje puca u oštećenog. Glavić je nastavio da puca, Kada je ispalio sve projektile, ukupno 16 metaka, odbacio je pištolj u blizini i pozvao policiju kojoj je rekao da je ubio komšiju govoreći: „Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u Ljubačevu“ - navodi se u optužnici.

Uz optužnicu tužilaštvo je tražilo da se Glaviću produži mjera pritvora u kojem se nalazi od hapšenja 9. januara, što je sud i prihvatio, piše Glas Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()