Podignuta optužnica protiv Vasvije Vidović

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

18.04.2024. 17:49
  • Podijeli:
vasvija vidovic armin durgut pixsell-6581e5135c807.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužilaštva BiH, podigla je optužnicu protiv Vasvije Vidović, rođene 1954. godine u Rogatici, nastanjena u Sarajevu, državljanke BiH.

U optužnici se navodi da je Vidović 18. decembra 2023. godine, pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA u Istočnom Sarajevu, pozvana od osumnjičenog i lišenog slobode Debevec Ranka, da ga u svojstvu advokata zastupa u kaznenom postupku.

Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protupravnih radnji a sa ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije.

Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo - Spriječavanje dokazivanja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()