Počelo je: Oštećeno 76 radnika, zatražilo pravdu na sudu

Predstavnici firme `D veli` su saglasni sa iznosom naznačenog duga u tužbi, ali tvrde da ga nisu u mogućnosti isplatiti jer su im blokirani račun

13.10.2023. 18:03
  • Podijeli:
sudija sud bl.jpg Foto: UNA

U Osnovnom sudu u Prnjavoru danas je održano pripremno ročište po tužbi 76 radnika firme "D veli" /The Welly/ iz Prnjavora koji su u aprilu dobili kolektivni otkaz.

Igor Kanjski iz banjalučke advokatske kancelarije koju je grad Prnjavor angažovao kao zastupnika oštećenih radnika, rekao je nakon ročišta da je danas podnesena tužba kako bi se zaštitila prava radnika na platu, otpremninu i druga prava koja propisuje Zakon o radu Republike Srpske.

"Ukupna potraživanja su oko 300.000 KM. Predstavnici firme `D veli` su saglasni sa iznosom naznačenog duga u tužbi, ali tvrde da ga nisu u mogućnosti isplatiti jer su im blokirani računi zbog izvršnog postupka iz drugog predmeta koji je u toku", pojasnio je Kanjski u izjavi novinarima.

On kaže da je naredni korak u ostvarivanju prava radnika pokretanje izvršnog postupka.

"Ako se u izvršnom postupku ne uspije namiriti dug, jedna od opcija je otvaranje stečaja jer bi u tom slučaju radnici kao privilegovani stečajni povjerioci mogli iz stečajne mase ostvariti barem dio prava prije svih ostalih povjerilaca", napomenuo je Kanjski. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()