Pijana braća pravila haos u Gradišci

Avdo, Almir i Ibrahim Hadžukića privedeni zbog "divljanja" automobilom i vrijeđanja

02.09.2022. 11:00
  • Podijeli:
policija_foto_slaven_branislav_babic_pixsell-1663587497669.webp Foto: Branislav Babic/Pixsell

Gradiška policija privela je tri brata Avdu, Almir i Ibrahima Hadžukića iz Kladnja jer su pijani u ulici Vojvode Živojina Mišića škripali gumama s automobilom "Golf", da bi potom otvorili prozore i vrijeđali stanovnike psujući im srpku majku.

Kako saznajemo sve trojica su privedeni zbog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, odnosno vrijeđanja. Ispostavilo se da su bili pod dejstvom alkohola. Kod Avde, koji je upravljao "Golfom", izmjereno je 1,2 g/kg u dahu, kod Almira 1,82, dok je Ibrahim "naduvao" 0,47 g/kg.

U PU Gradiška navode da je cijeli slučaj prijavljen sinoć u 20.10 časova.

"Policiji je prijavljeno da se u ulici Vojvode Živojina Mišića čuje škripa guma automobila, te da tri osoba izgovaraju pogrdne riječi, čime su kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti", rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Ona kaže da su policijski službenici ubrzo pronašli, identifikovali i uhapsili I.H., A.H. i A.H. zbog prekrašaja po Zakonu o javnom redu i miru.

"Vozilom je upravljao A.H. koji je bio pod dejstvom alkohola, a nije imao ni vozačku dozvolu, odnosno vozio je prije sticanja prava na upravljanje motornim vozila. Vozilom je naglo ubrzavao, izazivajući prekomjernu buku i škripu gumama", rekla je Vučić.

Ona dodaje da je provjerama u Registru novčanih kazni utvrđeno da A.H. ima dug u iznosu od 6.110 KM za neplaćene prekršaje.

"Od njega je privremeno oduzet automobil i nadležnom sudu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su licima I.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi", rekla je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()