Pijan upucao komšiju, osuđen na tri mjeseca zatvora

Iako se optužnicom teretio za pokušaj ubistva, Mirko Šteković je osuđen za nehatno nanošenje tjelesnih povreda Vitomiru Planinčiću

22.09.2022. 14:35
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Okružni sud u Banjaluci osudio je Mirka Štekovića (53) iz Bronzanog Majdana na tri mjeseca zatvora jer je nehatno hicem iz puške teško ranio poznanika Vitomira Planinčića (51).

Iako se teretio za pokušaj ubistva, sud tu kvalifikaciju nije prihvatio i Štekovića je oglasio krivim za tešku tjelesnu povredu, počinjenu iz nehata.

U presudi se navodi da je djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti i teškog pijanstva jer mu je izmjereno 2,85 promila alkohola u krvi. Ranjavanje se dogodilo 11. jula prošle godine u kući R.P. u selu Obrovac kod Banjaluke.

"Sud je prihvatio izjave svjedoka koji su u vrijeme izvršenja krivičnog djela bili u kući u kojoj se sve odigralo. Oni su izjavili da je optuženi te večeri ponio pušku da obiđe stoku. Oružje je bilo napunjeno i postupao je nehatno. Bio je nepažljiv i cijev puške je okrenuo prema oštećenom i došlo do je do ispaljenja i ranjavanja Planinčića", rekao je u obrazloženju presude sudija Blagoje Dragosavljević.

Sud je Štekovića obavezao da Planinčiću isplati 6.000 KM odštete, a dužan je i da plati troškove postupka u iznosu od 4.000 KM. U kaznu su mu uračunata i dva mjeseca koja je proveo u pritvoru.

Optužnicom, Šteković se teretio za pokušaj ubistva. U optužnici se navodilo da su se Šteković i Planinčić prvo posvađali u kuhinji kuće, vlasništvo R.P. Optuženi je potom otišao u sobu iz koje je uzeo pušku, a potom se vratio u kuhinju i ispalio hitac koji je Planinčića pogodio u stomak.

Inače, Šteković je nedavno i na suđenje došao u pijanom stanju, zbog čega je sud morao da odgodi ročište, jer nije bio u stanju da prati suđenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()