Penzionerima prevarom uzimao novac

Nakon hapšenja u Gradicši Damir Ajlec osumnjičen i za četiri prevare u Banjaluci

07.07.2023. 11:59
  • Podijeli:
Policija MUP RS_UNA-1663588420735.webp Foto: UNA

Damir Ajlec, koji je uhapšen u akciji "Vidra" u Gradišci zbog sumnje da je varao penzionere iz tog grada, osumnjičen je za još četiri prevare koje su počinjene u Banjaluci.

U PU Banjaluka navode da je nad osumnjičenim juče izvršena kriminalistička obrada. Dodaje da se Ajlec sumnjiči da je od novembra 2022. do marta 2023. godine u naselju Lazarevo počinio tri prevare, a četvrta je izvršena u Laktašima.

"Prevare su izvršene na način da je osumnjičeni dolazio u privatne posjede, u kojima žive starije osobe, od kojih je pod izgovorom jeftine nabavke i kupovine ogrevog drveta, zamjene električnog brojila ili povoljnog pružanja internet usluga od strane kablovskog operatera unaprijed uzimao novac. Oštećene je doveo u zabludu za obećane usluge, pričinivši materijalnu štetu od oko 7.130 KM", navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se, po kompletiranju predmeta, protiv Ajleca podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Podsjetimo, Ajlec je na sličan način izvršio više prevara i krađa na području Gradiške, zbog čega je uhapšen početkom sedmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()