Otkrio ga Sky: "Mr. Si" izručen pravosuđu BiH

Milivoj Todorović iz Bijeljine osumnjičen za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje kokaina

09.06.2023. 15:13
  • Podijeli:
Milivoj Todorovic foto Tuzilastvo BiH 01-64832a3513e1b.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Njemačke vlasti izručile su pravosuđu BiH Milivoja Todorovića (48) iz Bijeljine, koji je pod istragom Tužilaštva BiH zbog organizovanog kriminala i međunarodnog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Istraga protiv Todorovića se vodi na osnovu dokaza prikupljenih dekripcijom aplikacija Sky i Anom. Todorović koji je na Sky-u imao nadimak "Mr.Si" važio je za jednog od bitnih šrafova u lancu krijumčarenja droge, a u njegovim komunikacijama pronađene su i fotografije iz kolumbijskih džungli u kojima je prisustvovao "kuvanju" kokaina.

"Sudska policija BiH u koordinaciji sa tužiocem na aerodromu Sarajevo su preuzeli osumnjičenog Milivoja Todorovića, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je Todorović nakon međunarodne potrage u novembru prošle godine uhapšen u Frankfurtu.

"Prema prikupljenim dokazima ovaj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku opojne droge “kokain”, koja je sa područja Južne Amerike transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana", navode u Tužilaštvu BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH pokrenuće aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()