Oslobođen optužbe za obljubu maloljetnice

Vrhovni sud RS izrekao oslobađajuću presudu J.A. za obljubu nad nemoćnim licem u avgustu 2016. godine

27.10.2022. 13:47
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Vrhovni sud Republike Srpske izrekao je oslobađajuću presudu J. A. po optužnici za obljubu nad nemoćnim licem, odnosno 14-godišnjom djevojčicom, u avgustu 2016. godine.

Presuda je donesena nakon što je žalba tužilaštva odbijena kao neosnovanu i u potpunosti je potvrđena prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci koja je sada pravosnažna.

Zanimljivo je da je J.A. prethodno bio osuđen na pet godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS nakon što je uvažio žalbu odbrane. Razlog za ukidanje presude je to što u prvostepenom postupku odbrani nije dozvoljeno saslušanje oštećene, koja je tokom postupka mijenjala iskaz, kao i izvođenje jednog materijalnog dokaza. Nakon toga naloženo je ponavljanje postupka tokom kojeg su sporni dokazi uzeti u obzir i J.A. je oslobođen krivice.

U obrazloženju presude sud je naveo da tužilaštvo nije dokazalo da je optuženi počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

Inače, suđenje u ovom postupku je bilo zatvoreno za javnost, tako da detalji slučaja nisu poznati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()