Optužen da je tukao policajca pa lupao po Policijskoj stanici Srebrenica

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvu u Bijeljini

17.03.2024. 12:35
  • Podijeli:
srebrenica_armin durgut pixsell-1669529901332.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu koja mještanina Alena Lelića tereti da je šakom tukao policajca, a onda lupao po lokalnoj policijskoj stanici.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvu u Bijeljini.

Navodi se da se on 27. decembra 2023. godine, oko 16 sati, ispred svoje kuće, pripadnicima Policijske stanice Srebrenica Nj.M., M.M., M.N. i A.B., koji su su došli i rekli mu da s njim trebaju obaviti razgovor u vezi sa prijavom koju je protiv njega podnio J.E., obratio im se riječima "Ja ne priznajem policiju Republike Srpske, zapalit ću svoju kući i bacit ću se pod vozilo".

"Kada su ga policajci Nj.M. i M.M. upozorili da se smiri kako bi s njim obavili razgovor, Lelić se okrenuo prema policajcu Nj.M. i uputio mu pogrdne riječi i psovke: 'Je..m ti majku i sestru, zapalit ću te", navodi se u optužnici.

Tada je policajac M.M., kako se dodaje, osumnjičenom naredio da prekine sa galamom, ali je Lalić prišao jednom od poliajaca i napao ga.

"Udario ga je više puta stisnutom pesnicom u grudni koš, glavu i ruke, i jedan put lijevom nogom u desnu podkoljenicu, nanijevši mu ogrebotine lijevog lakta, te desne potkoljenice", istaknuto je u optužnici.

Lelić je potom uhapšen, ali ni tada, sudeći po optužnici, ne prestaju problemi.

"Istog dana, oko 17 sati, nakon što je sproveden u Policijsku stanicu Srebrenica, kada su ga policajci pokušali alkotestirati, Lelić je zamahnuo nogom i oštetio plastičnu kanalicu od elektro instalacije, a zatim je u prostoriji za zadržavanje u kojoj je boravio nogama lupao pločice, te rukama zamahnuo i oštetio zaštitni poklopac na vodokotliću i na taj način oštetio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za 390 KM", istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()