Oglasila se majka ubijene Vanje: Zašto se moj najnormalniji život pretvorio u pakao?

Stravičan slučaj iz Sjeverne Makedonije

07.12.2023. 23:16
  • Podijeli:
vanja gorčevska makedonija facebook Oliver Spasovski-656e2aed25e4a.webp Foto: Facebook@Oliver Spasovski

Zorica Gorčevska, majka ubijene Vanje (14) u Sjevernoj Makedoniji, oglasila se prvi put nakon zločina i kazala da ni njoj nije jasno zašto se ovo dogodilo.

"Nisam u stanju pričati. Ja još ne znam zašto se ovo dogodilo. Još čekam epilog svega ovoga. Još mi nije jasno zašto se moj najnormalniji život pretvorio u pakao", rekla je za portal Republika.

Kaže da joj je neshvatljivo zašto je njena kćerka sada u grobu.

"Imam hroničnu bolest, ali se držim, bitno mi je samo da saznam istinu. Druga kćerka mi je trenutno bolesna, svi se nadaju da će biti dobro. Molim vas, previše vas molim da sačekate da saznamo zašto se ovo dogodilo", kazala je.

Nije htjela komentarisati to što je među osumnjičenima i njen bivši suprug, odnosno Vanjin otac. Tvrdi da su bili u dobrim odnosima.

"Ništa ne znam. Meni je sve ovo nerealno. Razvedeni smo pet godina i ja ne znam što je i s kim radio. Bili smo u dobrim odnosima zbog djece. Nismo se svađali oko skrbništva, oko odgoja... Smio ih je vidjeti kad god želi ili kad god su djeca htjela", rekla je.

Na pitanje o navodnim kockarskim dugovima svog bivšeg muža, kaže da ni o tome ne zna ništa.

"Njegov život me nije zanimao pa ništa ne znam. Moj život su bili djeca i moj posao. Kad smo i pričali, pričali smo samo o djeci. Nemojte mi više postavljati pitanja jer si ih i ja sebi postavljam. Zašto se ovo dogodilo? Želim saznati", dodala je.

Na kraju je kazala da sada želi samo zaštiti drugu kćerku i dodala da u policiju ima "najveće moguće povjerenje".

Podsjetimo, 14-godišnja djevojčica Vanja Gorčevska oteta je i ubijena 27. novembra, a među petoricom osumnjičenih je i njen otac. Osim nje, ubijen je i 74-godišnji Panče Žežovski. Njegovo tijelo pronađeno je 3. decembra u blizini tijela Vanje Gorčevske. Pančev automobil, poslije njegovog ubistva, korišten je za kidnapovanje Vanje, a kasnije je zapaljen u skopskoj Brazdi.

Prije dva dana uhapšen je prvoosumnjičeni za ova dva ubistva Ljupčo Palevski-Palčo. Prije toga uhapšen je i Vanjin otac koji se tereti da je dao informacije o vremenu i mjestu kad će djevojčica biti sama s ciljem da je otme, a potom da se od majke traži novac. Ali, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli, pa je organizator i prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao u djevojčicu iz pištolja i ubio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()