Oduzeto vozilo zbog 7.501 KM duga za kazne

Saobraćajni prekršanji

22.04.2024. 10:20
  • Podijeli:
Sarajevo policija Hitna Tuča-661d8b58a8831.webp Foto: E. Tihak/AVAZ

Policijsku službenici Policijske uprave Ilidža sinoć su u ulici Osik kontrolisali putničko motorno vozilo „Škoda Felicia“, kojim je upravljao N.R., rođen 1996. godine u Visokom, sa stalnim prebivalištem u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.501 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Opštinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()