Oduzeli im 16.800 maraka: Četiri osobe osuđene zbog razbojništva nad turskim državljanima

Optuženi F.I. osuđen je na četiri godine zatvora, J.DŽ. na tri godine i šest mjeseci, Ć.B. na tri godine i osam mjeseci i H.M. na dvije godine.

11.04.2024. 15:49
  • Podijeli:
policija-sbk-anadolija.jpg

Četiri osobe osuđene su pred Kantonalnim sudom u Tuzli na zatvorske kazne zbog razbojništva u Gračanici nad osam turskih državljana od kojih su oduzeli oko 16.800 KM, saopšteno je danas iz ovog suda.

Optuženi F.I. osuđen je na četiri godine zatvora, J.DŽ. na tri godine i šest mjeseci, Ć.B. na tri godine i osam mjeseci i H.M. na dvije godine.

"Oni su proglašeni krivim za razbojništvo nad osam turskih državljana koje su počinili 12. novembra po prethodnom dogovoru, upotrebom sile i prijetnjom napada na život i tijelo, pribavivši sebi protipravnu imovinsku korist od 16.808 KM", prenosi Srna.

Optuženima je nakon izricanja prvostepene presude, na koju imaju pravo žalbe, ukinut pritvor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()