Novi detalji: MUP ZDK pretresao kuću muškarca koji je ranio lovca iz Maglaja

Lovac H.H. je teško povrijeđen tokom lova u mjestu Brezove Dane, a zbog ranjavanja je uhapšen I.J. MUP ZDK je objavio detalje vezane za ovaj slučaj

14.02.2024. 11:35
  • Podijeli:
policija-sbk-anadolija.jpg

MUP Zeničko-dobojskog kantona objavio je nove detalje u istrazi povodom slučaja ranjavanja lovca iz Maglaja, koji se desio 11. februara.

Kako su objavili u službenom saopštenju, lovac H.H. je teško povrijeđen tokom lova u mjestu Brezove Dane, a zbog ranjavanja je uhapšen I.J. MUP ZDK je objavio detalje vezane za ovaj slučaj.

"Dana 12.02.2024. godine nakon kompletiranja dokaza i obavještenja, osumnjičeni J.I. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Ubistvo' iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom 28. (pokušaj) KZ FBiH predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Dana 13.02.2024. godine, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, u mjestu Kopice, izvršili pretres kuće, vlasništvo osumnjičenog J.I.. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje lovački karabin, marke Crvena Zastava M 70, pet metaka i jedan pištolj, marke Crvena Zastava, za koje je J.I. posjedovao odobrenje za držanje i nošenje", saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Kako su dalje naveli, I.J. se nalazi u pritvoru od 13. februara, kada je i urađen i pretres njegove kuće.

Podsjetimo, kako je portal Radiosarajevo.ba ranije objavio, lovac H.H. je zadobio teške povrede nakon što ga je I.J. ustrijelio dva puta. Jedan metak mu je prošao kroz ruku, dok je drugi metak oštetio njegovo plućno krilo.

Kako nam je otkriveno od istog izvora, komšije koji su akteri ovog incidenta su u svađi. Navodno je svađa toliko eskalirala u prethodnom periodu da je I. J. zvao policiju, te je ista pretražila kuću od H. H. i oduzela mu oružje. Razlog svađe nije poznat. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()