Nova Sky optužnica: Krijumčarili 600 kilograma marihuane!

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Dragana Pejovića Bosanca i još 13 osoba zbog organizovanog kriminala

15.06.2023. 17:01
  • Podijeli:
sipa-marihuana-trebinje-foto-sipa.jpg

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 14 osoba u predmetu "Staza" kojima se na teret stavlja organizovani kriminal i krijumčarenje najmanje 600 kilograma marihuane sa područja Crne Gore i Srbije u BiH, kao i njenu dalju distribuciju na ilegalnom tržištu.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su u okviru ove akcije korišteni podaci dobijeni iz Sky aplikacije te da su optuženi uglavnom djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama.

"Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Pejović Dragan zvani Bosanac nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu BiH, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Kovačević Vladana, pripadnika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osim Pejovića i Kovačevića optuženi su još i Milijan Mijović zvani Gluvi (38), Anđelko Milošević zvani Ciri, Kirofa, Medo i Glavonja (48), Mišo Miljanić zvani Platina (37), Miloš Kovačević (34), Dušan Mićanović (31), Nemanja Prnjat zvani Neno (32), Milan Mićanović zvani Limun (32), Goran Novčić zvani Kiklop (53), Bojan Ćalasan (37), Milan Rašević zvani Mića (27) te Dražen Salamdija (27).

"Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()