Nastavlja se potraga za nestalim mladićem iz Stoca

U utorak je iz rijeke Bregave izvučen automobil i tijelo jednog od nestalih mladića

16.02.2024. 09:46
  • Podijeli:
bregava stolac fucz facebook-65ccc348b8fdb.webp Foto: FUCZ

Nastavlja se potraga za mladićem koji je, po svemu sudeći, u nedjelju navečer bio u automobilu, koji je upao u rijeku Bregavu kod Stoca.

U potrazi će sudjelovati timovi Federalne uprave Civilne zaštite (FUZC), DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo, priopćeno je iz FUCZ-a.

Tokom jučerašnje potrage za nestalom osobom odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave. Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća.

Uz pomoć građevinskog stroja (bagera) oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala.

U poslijepodnevnim satima timovi su radili na pregledu naslaga ispod mostova na rijeci. Visok vodostaj, brzina rijeke, te nisko raslinje uz obalu otežavaju rad na potrazi.

Podsjećamo, u noći s nedjelje na ponedjeljak policiji je prijavljen nestanak dvojice mladića, dobi 18 i 20 godina.

U utorak je iz rijeke Bregave izvučen automobil i tijelo jednog od nestalih mladića, dok se za drugim i dalje traga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()