Nastavak suđenja Zeljkoviću i ostalima: Zaštitna odijela primljena, ali ne i viđena

Rokvić je potvrdio da je bio skladištar i da je knjižio prijem robe na osnovu faktura, te da je morao da potpisuje zapisnike jer je to bio opis njegovog posla.

05.04.2024. 16:40
  • Podijeli:
Branislav Zeljkovic sudjenje foto Glas Srpske-63fcb81b814ad.webp Foto: Glas Srpske

 Radomir Rokvić i Natali Berić, svjedoci tužilaštva, koji su bili članovi Komisije za prijem robe u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrdili da su u pojedinim slučajevima primili termalne kamere odnosno zaštitna odijela, a da ih nisu ni vidjeli.

To su izjavili u Okružnom sudu u Banjaluci, u predmetu "Korona ugovori"  u kojem su optuženi bivši vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, direktor "Procontrola" Slavko Bojić, direktor "Promedinga" Dragan Dubravac, vlasnik Turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković i bivši direktor firme "Sineks laboratorija" Sani Crljić.

Rokvić je potvrdio da je bio skladištar i da je knjižio prijem robe na osnovu faktura, te da je morao da potpisuje zapisnike jer je to bio opis njegovog posla.

Rokvić je potvrdio da je potpisao zapisnik o prijemu šest multifunkcionalnih kamera s laptop računarima koje su isporučili "ARMS Sistemi", ali da ih nije vidio.

"Ne sjećam se  da sam ih vidio jer su one otišle direktno u Univerzitetski klinički centar Srpske. Bili su papir i pečat kao potvrda da ih je UKC  primio", rekao je Rokvić.

Potvrdio je da je da je prvih 20 ručnih termalnih kamera, koje su po fakturi vrijedile 107.640 KM, primio i uskladištio i drugi dan lično tovario u vozilo koje ih je odvezlo  u UKC.

"Nije me Zeljković zvao i tražio da primam robu koju ne vidim. Nisam  mu to ni rekao, a nisam ni mogao  doći do njega. Samo sam komunicirao sa mojim nadređenim", rekao je Rokvić odgovarajući na pitanje odbrane.

Svjedok Natali Berić izjavila je da je potpisala zapisnike o prijemu odijela od firme "Travel 4 fun", ali zbog obima posla nije ih vidjela.

"Nisam mogla biti na prijemu kada su stizala odijela, a bilo je to vanredno stanje i nismo mogli da stižemo na sve strane", rekla je Berićeva pišu Nezavisne novine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()