Nastavak akcije "Transporter": Uhapšeni kuriri osumjičeni za prevoz kokaina

U akciji uhapšeni Željko Maksimović i Slavko Brborović za koje se sumnja da su sarađivali sa kriminalnom grupom Bojana Cvijetića

27.05.2023. 15:05
  • Podijeli:
akcija-transporter-tuzilastvo-bih.jpg

Željko Maksimović iz Laktaša i Slavko Brborović iz Banjaluke uhapšeni su u nastavku akcije "Transporter" koju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kako je saopštio MUP RS uhapšenima se na teret stavlja da u počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge.

"Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH i u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka. U toku su pretresi vozila i objekata koje koriste lica lišena slobode, koja će nakon kriminalističke obrade biti predata postupajućem tužiocu", saopštio je MUP RS.

Kako saznaje UnaWorld Maksimović i Brborović su osumnjičeni da su bili kuriri za kriminalnu grupu koju je predvodili osumnjičeni Bojan Cvijetić i Jelenko Knežević, odnosno da su prevozili kokain iz Evropske unije u BiH.

Uglavnom se radilo o kokainu koji su nabavljali u Holandiji i Belgiji, te posredstvom drugih osoba raznosili po BiH. Među osumnjičenima koji su rasturali kokain u BiH bio je i nekadašnji glavni inspektor u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Mladen Milovanović.

U akciji ”Transporter” ranije je zaplijenjeno 303 kilograma marihuane, koja je otkrivena u kombiju u Banjaluci. Otkriveno je i 56 kilograma kokaina, kao i veći iznos novca. U akciji je uhapšeno više od 10 zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina.

U pretresima policija je pronasla vise od 10.000 evra, oruzje i municiju. Od osumnjicenih su privremeno oduzeta dva automobila.

Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbejdnosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni poverljivi dokumenti Obaveštajno bezbjednosne agencije (OBA).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()