Napadač na povratnika u Derventi predat Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju

Iz Policijske uprave Doboj su podsjetili da su jučer uhapsili ove osobe zbog osnova sumnje da su nanijele teške tjelesne povrede povratniku Marku Mišiću

14.10.2023. 17:04
  • Podijeli:
policija mup srpska policija shutterstock_1676560702-64d29d54861e6.webp Foto: Shutterstock

Policijski službenici Policijske stanice Derventa danas su, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu pokušaja ubistva, predali u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju osobu inicijala M.Ć. sa područja grada Doboja i jednu maloljetnu osobu, osumnjičene za napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici.

Iz Policijske uprave Doboj su podsjetili da su jučer uhapsili ove osobe zbog osnova sumnje da su nanijele teške tjelesne povrede Mišiću.

Napad na povratnika se desio nakon što ih je Mišić zatekao u ilegalnoj sječi šume u blizini njegove parcele na području grada Derventa.

Nakon ovog napada oglasio se ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji je naveo, između ostalog, da je Mišić zadobio povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu.

"S obzirom na to da je policija, kako sam upoznat, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle ovaj slučaj i procesuiraju odgovorne. Nažalost, napad na povratnika Mišića, koji u naselju Brezici živi sa svojom suprugom, samo je jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine", - između ostalog je istakao Hurtić.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()