Nakon velike akcije policije: Ovo su imena uhapšenih za otmicu u Sarajevu

Navodno je riječ o organiziranoj grupi koja je u Sarajevo došla iz Slovačke, preciznije Bratislave, te izvršila spomenuto krivično djelo

10.05.2024. 09:45
  • Podijeli:
hapšenje, lisice policija pixabay-6617abb89abd2.webp Foto: Pixabay

U velikoj akciji policije u rejonu Stojčevca na području općine Ilidža uhapšeno je sinoć pet osoba, o čemu je Hayat.ba sinoć prvi pisao.

Radi se o grupi stranih državljanja, mahom iz Ukrajine koji su, prema prvim informacijama, osumnjičeni za otmicu jedne osobe azijskog porijekla. Uhapšeni su Yaroslav Lano, Anastasija Makarenko, Dmitrii Dobiiash, Oleksandr Ihnatov i Yevhenii Hulei.

Navodno je riječ o organiziranoj grupi koja je u Sarajevo došla iz Slovačke, preciznije Bratislave, te izvršila spomenuto krivično djelo.

Nakon što su ih tokom noći ispitivali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) očekuje se da će tokom dana oni biti predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()