Na graničnim prelazima BiH otkriveno 12 osoba na granicama koje su potraživali sudovi

Akcije Granične policije BiH

06.05.2024. 13:45
  • Podijeli:
Granicna policija BiH Zvornik foto GP BiH-64cb868cbec69.webp Foto: Granična policija BiH

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine otkriveno je 12 osoba koje su potraživali sudovi i policija u proteklom periodu.
Tako su pripadnici Jedinice granične policije na prelazu Gradiška 5. maja uhapsili E.Š. (2002.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela Krađa.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška, pripadnici ove jedinice su uhapsili E.DŽ. (1987.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 4. maja 2024., uhapsili dvojicu državljana BiH na istom prelazu.

Ovjera, krađa, oružje

Na ulasku u BiH uhapšen je D.T. (1985.) jer je Policijska uprava Doboj raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari. Predat je 
službenicima Policijske uprave Doboj.

Također je na izlasku iz BiH uhapšen DŽ.I. (1998.) jer ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 1. maja 2024. uhapsili L.Š. (1988.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Baanjaluci zbog krivičnog djela Krađa. Državljanka Republike Hrvatske je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prelazu Gradina i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su 4. maja uhapsili M.T. (1957.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Prethodno, 3. maja 2024., uhapšen je I.T. (1957.) prilikom ulaska u BiH na prelazu Popovi. Utvrđeno je da Osnovni sud u Kotor Varoši potražuje ovog državljanina Republike Srbije radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Izborna prevara i teška krađa

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su 3. maja uhapsili R.M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica su 3. maja uhapsili I.Č. (1969.) prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Osoje. Utvrđeno je da Općinski sud u Mostaru potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su isti dan predali M.N. (1992.) službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Izborna prevara. Državljanka BiH je kontrolirana na ulasku u BiH na prelazu Šamac.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 2. maja uhapsili Z.S. (1983.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela Teška krađa.

Bh. državljanin je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić su 1. maja uhapsili M.M. (1976.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela Krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()