Muškarac ubio suprugu u petak, pa izvršio samoubistvo: Popio otrov prije hapšenja

Stravičan zločin

06.04.2024. 18:37
  • Podijeli:
ubistvo hrvatska Robert Anic PIXSELL-661175bf623f6.webp Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je uhapšen, muškarac koji je u petak u Zagrebu ubio suprugu, izvršio je samoubistvo.

Naime, prema saopćenju zagrebačke policije, muškarac je odmah nakon napada i uhapšen. Prilikom hapšenja, popio je tekućinu s ciljem oduzimanja sopstvenog života, nakon čega je prebačen u bolnicu.

Nedugo nakon toga je i preminuo.

- Tokom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo -  saopćila je policija.

Policija je u saopćenju detaljnije govorila i o cijelom slučaju koji se dogodio u petak.

- Jučer, 5. aprila oko 7:25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član obitelji 62-godišnjak počinio kazneno djelo 'Teško ubistvo ženske oso'e" iz člana 111.a stav 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije. Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb - pojašnjeno je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()