"Mr. Si" pritvoren da ne bi pobjegao

Milivoj Todorović osumnjičen za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu droge u predmetu koji se vodi protiv Bojana Cvijetića i ostalih

12.06.2023. 10:32
  • Podijeli:
Milivoj Todorovic foto Tuzilastvo BiH 01-64832a3513e1b.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Milivoju Todoroviću (48) iz Bijeljine, osumnjičenom za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu droge u predmetu koji se vodi protiv Bojana Cvijetića i ostalih.

Todorović je u petak iz Njemačke izručen pravosuđu BiH, nakon što je na osnovu potjernice uhapšen u novembru prošle godine u Frankfurtu.

"Pritvor može trajati do 9. jula ili nove odluke suda zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Milivoj Todorović počinio krivično djelo organizovani kriminal, neovlašćeni promet opojnim drogama. Mjera pritvora je određena zbog opasnosti od bjekstva", saopštio je Sud BiH.

Podsjetimo, istraga protiv Todorovića se vodi na osnovu dokaza prikupljenih dekripcijom aplikacija Sky i Anom. Todorović koji je na Sky-u imao nadimak "Mr. Si" važio je za jednog od bitnih šrafova u lancu krijumčarenja droge, a u njegovim komunikacijama pronađene su i fotografije iz kolumbijskih džungli u kojima je prisustvovao "kuvanju" kokaina.

Kako je ranije saopštilo Tužilaštvo BiH Todorović je bio korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike.

"On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku opojne droge “kokain”, koja je sa područja Južne Amerike transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana", navode u Tužilaštvu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()