Mladić pritvoren zbog obljube 14-godišnjakinje

M.V. (31) iz Laktaša osumnjičen za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina

22.09.2022. 08:48
  • Podijeli:
nasilje-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor M.V. (31) iz Laktaša zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Osumnjičeni je uhapšen prija dva dana, a pritvor mu je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

"Nakon ispitivanja osumnjičenog tužilac je predložio pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljube sa djetetom mlađim od 15 godina. Osumnjičeni je djelo počinio od aprila do 19. septembra ove godine na štetu 14-godišnje djevojčice", rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da je pritvor predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja djela, kao i što bi puštanje na slobodu rezultirarlo prijetnjom narušavanja javnog reda.

"Prijedlog  za određivanje mjere pritvora razmatran je od strane sudije za prethodni postupak Okružnog  suda u Banjaluci, te je isti donio rješenje i odredio mjeru pritvora prema osumnjičenom", rekla je Đaković Vidović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()