Mladić koji je ubio mamu u Zagrebu već je prijavljivan za nasilje nad njom

Šokantno otkriće

06.05.2024. 16:15
  • Podijeli:
pucnjava u zagrebu, hrvatska policija, zagrebačka policija - 5 april 2024 - foto Tomislav Miletic PIXSELL-660fb18fe98c6.webp Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U javnost izlaze novi detalji mučnog slučaja koji se prije dva dana dogodio u Zagrebu.

Kako piše N1, u subotu oko 10.15 sati u kući na Črnomercu mladić (28) ubio je svoju 68-godišnju majku. Zločin se dogodio u spavaćoj sobi gdje je 28-godišnjak nožem izbo svoju majku. Njeno tijelo je zatim ostavio na krevetu i prekrio, a on je otišao u obližnji kafić.

Od tamo je javio jednom svom prijatelju što je napravio, nakon čega je na mjesto ubistva stigla policija. Osumnjičeni počinitelj je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja pritvoren.

Na zahtjev tužilaštva određen mu je i istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo.

Iz izvora bliskih ovom slučaju doznaje se da se mladić do sada u više navrata sukobljavao s majkom. Do sada je, prema službenim podacima, u šest navrata prijavljivan – jednom zbog zloupotrebe droge, a pet puta za nasilje nad majkom.

Nije, međutim, bio u zatvoru, već na slobodi, pa je nesretnu ženu u subotu lišio života. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()