Milovanoviću predložen pritvor, inspektorima mjere zabrane

Zabrane predložene policijskim službenicima Danijelu Kovačiću i Miladinu Vučiću, te Bojanu Cvijetiću i bivšim inspektorima MUP-a RS Predragu Vatrešu i Siniši Vukašinoviću

03.03.2023. 14:08
  • Podijeli:
sudbih_una-63e0e3bc26e1e.webp Foto: Una

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora bivšem inspektoru MUP-a RS Mladenu Milovanoviću (39), dok su za ostale uhapšene u nastavku akcije "Transporter" predložene mjere zabrane.

Zabrane su predložene Bojanu Cvijetiću (51), inače bivšem savjetniku Dragana Mektića u ministarstvu bezbjednosti BiH, zatim bivšim inspektorim MUP-a RS Predragu Vatrešu (45) i Siniši Vukašinoviću (41), te aktivnom inspektoru PU Banjaluka Danijelu Kovačiću (41) i policijskom službeniku Miladinu Vučiću (40).

"Milovanoviću je pritvor predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike", navode u Tužilaštvu BiH.

Kada je u pitanju Cvijetić mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja boravišta, putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH. Ostalim osumnjičenima predložene su mjere zabrane posjećivanja određenih mjesta i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

"Osumnjičeni, koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga na području BiH i zemalja regiona, a koju opojnu dogu su nabavljali sa područja Albanije, R Crne Gore i Južne Amerike. Aktivni i bivši zaposlenici MUP-a RS, osumnjičeni su da su zloupotrebljavajući svoj službeni položaj pribavljali informacije i iste odavali organizatorima i pripadnicima grupe, te na taj način sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe", navode u Tužilaštvu BiH.

Dodaju da je u predmetu ostvarena saradanja sa Evropolom, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

Prije svega tu se radi o Predragu Dukiću i Aleksandru Nikoliću, koji su ranije uhapšeni, a prilikom pretresa Dukićeve imovine pronađeno je i oduzeto 303 kilograma marihuane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()