Mediji u Srbiji pišu: Ubica Bibi bio angažovan da likvidira Luku Bojovića

On je, navodno, imao i štek stan u Beogradu

14.08.2023. 12:05
  • Podijeli:
damir mehic bibi facebook-64d9f9ebc40f7.webp Foto: Facebook

Na Beogradskom aerodromu uhapšen je državljanin Bosne i Hercegovine Damir Mehić Bibi (47) koji se sumnjiči da je na ulasku u Srbiju imao falsifikovane dokumente. Kako "Blic.rs" nezvanično saznaje operativna saznanja bezbjednosnih službi, muškarac je bio unajmljen za likvidaciju Luke Bojovića.

Kako saznaju, njega je jedna kriminalna grupa u Beogradu angažovala za likvidaciju Luke Bojovića, koji je u Španiji bio osuđen zbog organizovanog kriminala, a od 30. novembra prošle godine je u Srbiji.

Uhapšeni bosanski državljanin je također imao i štek stan u Beogradu.

Podsjetimo, srbijanska policija je nakon što je shvatila da bosanski državljanin ima lažne dokumente uradila i dodatne provjere putem Interpola i utvrđeno je da se radi o osuđenom licu koga matična država potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.

Inače, osuđen je na 17 godina i pet mjeseci zatvora za ubistva u Tuzli. Naime, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dvije kriminalne grupe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()