Mandić nakon ubistva otišao u teretanu!

Radne kolege svjedočile na suđenju za ubistvo Ariela Bogdanovića

04.07.2023. 15:11
  • Podijeli:
Dalibor Mandić foto ATV-64674c80e5805.webp Foto: ATV

Dalibor Mandić (37), optuženi za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u Banjaluci, sat i po vremena nakon zločina otišao je u teretanu "4 Life" u naselju Borik!

To je otkriveno na nastavku suđenja Mandiću koji se tereti da je 2. decembra u 19.35 časova kod benzinske pumpe "Nestro petrol" Bogdanovića više puta izbo nožem.

Prema podacima iz članske kartice Mandić se u teretani prijavio u 21:16 časova. U njoj se zadržao oko 45 minuta i napustio je u 22 časa. Budući da je teretana opremljena video nadzorom Mandićev dolazak i boravak u "4Life" je snimljen, ali to u sudnici nije prikazano.

Prikazan snimak ubistva, identifikacija izostala

Kao dokaz tužilaštva prikazan je zastrašujući snimak Bogdanovićevog ubistva, na kojima se ne vide lica ubice i žrtve. Zločin su iz dva ugla snimile nadzore kamere "Nestro pumpe", a jedan od tih snimaka se u noći ubistva pojavio u javnosti. Sve snimke je vještačila Jelena Ilić iz Kriminalističko-tehničkog centra MUP-a RS, međutim ona nije mogla da se izjasni o identitetu osoba sa snimaka.

"Nisam stručna i kompetentna da na osnovu konstitucije i fizičkog izgleda izvršim identifikaciju osoba sa snimaka, budući da sam inženjer elektrotehnike", rekla je Ilić.

Pojasnila je da su joj na vještačenje dostavljeni snimci sa više poslovnih objekata, raskrsnica i da je sve detaljno opisala u svom nalazu. Radi se o navodnoj ruti kojom se optuženi kretao nakon zločina, ali nijedan od tih snimaka u sudnici nije prikazan!

Kolege obožavale Ariela, Mandić im stvarao nelagodu

Kao svjedoci tužilaštva pred sudom su ispitani Arielovi prijatelji, ali i kolege koje su zajedno s njim i optuženim Mandićem radili u firmi "DDC MLS". Ariela su svi, bez izuzetka, opisali kao filantropa, pozitivnu i dobru osobu. Kao čovjeka koji je bio omiljen, jer "osvijetli prostoriju kada se u njoj pojavi". Tvrde da je uvijek bio nasmijan, vedar, prijatan, kulturan sa urođenim manirima pristojnog ponašanja, te zaštitnički nastrojenog ka ljudima.

S druge strane radne kolege, mahom oni koji su se na poslu družili s Arielom, Mandića su opisivali kao čudaka, koji im je stvarao nelagodu kada se zatekne u blizini. Tvrde da se čudno ponašao, da nije želio integraciju u kolektiv niti je bio raspoložen za druženje što je, kako tvrde, u više navrata odbijao.

Svi su potvrdili da žrtva i optuženi nisu imali konflikte. Između njih nije bila vidljiva bilo kakva netrpeljivost. Niko nije mogao da kaže ništa konkretno što bi se moglo podvesti kao eventualni motiv ubistva.

Koleginica ga prijavila ljudskim resursima

Najveću nelagodu u blizini Mandića osjećala je Nina Bobić koga ga je prijavila službi za ljudske resurse. U sudnici je ispričala da je u njegovoj blizini osjećala nelagodu, jer je znao preblizu da joj prilazi, da gleda u monitor, "zabada nos tamo gdje ne treba". Tvrdi da mu je jasno dala do znanja da ne želi takav kontakt i komunikaciju, ali da se on na to samo smijao, odavajući utisak kao da ne razumije šta mu govori.

Nina, inače diplomirani psiholog, ispričala je nekoliko situacija, koje smatra spornim. Prije svega to se odnosi na činjenicu da se Mandić iznenada počeo pojavljivati u teretani, u koju je ona išla. U unakrsnom ispitivanju optuženi je odgovorio da je u teretanu došao na poziv vlasnice, koju je upoznao radeći kao taksista, što je donekle potvrdila i Nina navodeći da i sama poznaje vlasnicu.

Tvrdila je i da je druga djevojka s posla imala situaciju da joj Mandić preblizu prišao u gradskom prevozu. Opisala je i situaciju kada je imala poziv s nepoznatog broja, a kada se javila s s druge strane veze niko nije odgovarao. Minut kasnije, na taj broj se javila druga osoba, da bi je potom sa istog broja pozvao Mandić tvrdeći da je ona njega zvala. Smatra da je Mandić zloupotrebio podatke iz firme kako bi došao do njenog broja, te da joj i sutradan poslao poruku "dobro jutro".

Mandić je za poziv imao objašenjenje tvrdeći da on nije zvao Ninu, već da je bilo obrnuto i da je odgovorio na propušten poziv. Gledanje u monitor je objašnjavao tvrdeći da je zapravo od Nine tražio pomoć u određenoj situaciji.

U noći ubistva Bogdanović odbio prevoz kući

Nina je posvjedočila da ni Arielu nije prijalo Mandićevo prisustvo. Prisjetila se i da je on ipak ništa nije slutio, jer je u noći ubistva, po završetku radnog vremena odbio njen poziv da ga poveze kući.

"Završili smo u 19.15 časova. Arielu sam ponudila prevoz do kuće, što je on odbio. Rekao je da želi da prošeta i da zapali cigaretu. Sve i da je tada prihvatio prevoz, mislim da to ništa ne bi promjenilo, jer je ubistvo očigledno bilo isplanirano", rekla je, između ostalog, Bobić.

Luka Radulović bio je Arielov najprisniji radni kolega. Ispričao je da su njih dvojica u početku radili zajedno s Mandićem u kancelariji, ali da s njim nisu imali neki odnos, ali ne njihovom zaslugom, već zato što je Mandić tako želio. Tvrdi da se on izolovao od ostalih, kao da je tako i želio.

I on je tvrdio da je Ariel znao da se požali da ga Mandić čudno gleda, navodeći da mu je ispričao situaciju iz kuhinje kada je optuženi sjeo nasuprot Ariela i bez riječi ga "fiksirao pogledom". Bez riječi su se, kako tvrdi, gledali desetak sekundi sve dok Ariel nije skrenuo pogled.

Djevojke se žalile da ih Mandić uhodi

Radulović je potvrdio da se optuženog žalila i Bobićeva koja je smatrala da je Mandić "uhodi". Sam svjedok s optuženim nije imao problema, a iako se nisu družili znao je da ga poveze kući s posla i slično. U nekoliko navrata su sa kolektivom izašli u grad, ali kaže da se Mandić i tada izdvajao od ostalih, sjedeći sam sa strane. Optuženi je i za to imao objašnjenje tvrdeći da nije konzumirao alkohol kao ostali.

Milica Gvero, koja je bila nadređena svima, takođe se nije osjećala ugodno u Mandićevom prisustvu. Tvrdi da je on prema Arielu pokazivao određenu ljubomoru.

"Znao je da mi priđe i priča nešto nepovezano. Više puta mi se pojavi pred vratima, donosi slatkiše, čokolade, zove na kafu, priča o robovolasničkom društvu, ispituje šta sam u horoskopu i slično. Stalnom mi je prilazio, stvarao nelagodu i anksioznost. Na njega su se žalile i druge djevojke ljudskim resursima zbog čega je prebačen u drugu kancelariju", ispričala je Gvero.

U unakrsnom ispitivanju Mandić je naveo svjedokinju da ispriča kako joj je on zbog prekovremenih sati bio nagrađen poklonom bonom, koji je otišao da uzme u njenu kancelariju. Tada je, kako tvrdi, primjetio da je ona tužna. Upitao je zašto je tužna, da bi ona odgovorila da joj je umro deda. Izjavio joj je saučešće.

Mandić je potom naveo da zna koliko je teško kada izgubiš nekog voljenog, budući da je njega odgojila baka. Potom je upitao Milicu da li joj je nakon toga svaki dan dolazio do kancelarije i poželio "dobro jutro", da bi svjedokinja odgovorila potvrdno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()