Mandić dobio novog advokata, odgođeno suđenje za svirepo ubistvo

Suđenje je odgođeno jer je optuženom Mandiću postavljen novi branilac, advokat Zoran Bubić, koji je zatražio odgodu

19.05.2023. 12:18
  • Podijeli:
Dalibor Mandić foto ATV-64674c80e5805.webp Foto: ATV

Početak suđenja Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u Banjaluci, odgođen je za 5. jun.

Glavni pretres je odgođen na zahtjev advokata Zorana Bubića, koji je nedavno postavljen za Mandićevog branioca nakon što se optuženi pred sudom tražio izuzeće svog dotadašnjeg advokata Vanje Lakić sa kojom, kako je tvrdio, nije imao nikakav kontakt zbog čega je smatrao da je ugroženo njegovo pravo na odbranu.

Budući da je tek dobio obimnu dokumentaciju cijelog predmet Bubić je zatražio odgodu kako bi se mogao detaljno upoznati s predmetom, što je sud i prihvatio.

Inače, Mandić je na prošlom ročištu odbijao da se izjasni o krivici, pa je sud konstatovano da se izjasnio da nije kriv.

Prema optužnici Mandić se tereti za teško ubistvo Bogdanovića, koga je, na ulici, zvjerski izbo nožem. Zločin se dogodio 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova. U optužnici se navodi da je u Bulevaru srpske vojske Mandić pratio Bogdanovića, koji se pješke kretao stazom od Tržnog centra "Delta planet" ka Rebrovačkog mostu. Sustigao ga je u blizini studentskog "Kampusa" i nožem ga ubo u donji dio trupa.

Bogdanović je krenuo da bježi i Mandić je trčao za njim. Ranjeni mladić je prešao preko ulice i došao do benzinske pumpe "Nestro petrol", gdje je iscrpljen vjerovato usljed krvarenja pao na asfalt. Dok je ležao na putu Mandić mu je prišao i mučki ga izbo nožem, što su snimile i nadzorne kamere. Nanio mu je osam ubodnih rana, u predjelu ramena, lica i vrata, te grudnog koša. Potom je pobjegao prema "Kampusu".

Tokom istrage se navodilo da se Mandić tu presvukao, a jaknu koju je nosio na sebi bacio je u obližnji kontejner, gdje je pronađena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()